Prima pagină > Articole SEO > Redirectionarea unui blog wordpress.com catre domeniul propriu

Redirectionarea unui blog wordpress.com catre domeniul propriu


Wordpres.com permite ca blogurile lor sa fie redirectate pentru o taxa de 10$/an. Prin urmare nu este un serviciu free si redirectarea nu consta numai in schimbarea unor setari.
Inainte de inceperea redirectionarii, trebuie sa avem grija ca linkurile permanente sa poata fi regasite cu usurinta si pe noul blog. De aceea inainte de a face orice modificare trebuie sa verificam daca „permalinks”-urile din noul blog sunt create in acelasi stil ca pe blogul vechi. WordPres.com foloseste ca setare implicita pentru permalinks, cea de tipul data si numele, aceasta setare trebuie selectata si in noul blog. Pentru a ne asigura ca asa se intampla, in noul blog, corespunzator noului domeniu, intram in zona de administrare Dashboard, selectam Settings, apoi Permalinks si bifam stilul „Day and name” si apoi salvam modificarile – „Save Changes”.

Redirectarea propriu-zisa

1. Redirectarea se realizeaza cu ajutorul optiunii „Upgrade”–„Domains” din zona de administrare. Se va afisa urmatorul ecran:

Dupa ce introducem numele blogului si activam „Add domain to blog” este foarte probabil sa fie afisat urmatorul mesaj:

Click pentru a vedea imaginea

2. Asa zisa problema afisata de WordPress.com nu este chiar o problema. Ea se rezolva lasand WordPress.com sa administreze temporar locatia domeniului nou, prin schimbarea celor 3 DNSuri. Avand in vedere ca numai adevaratul proprietar al domeniului are posibilitatea sa faca schimbarile cerute de WordPres, se verifica asa si daca cererea de redirectare este facuta de adevaratul proprietar al domeniului. O data facute aceste setari WordPressul poate controla locatia noului domeniu.

3. Suntem acum in pozitia de a redirecta prin WordPres.com. Ne intoarcem la Domains si adaugam noul domeniu. In caz de succes va aparea o atentionare sa platim o taxa de 9.97$ care este taxa necesara activarii redirectionarii.

4. In optiunea „Domains” vom vedea acum afisate cele doua domenii: locatia blogului vechi si cel nou pe care l-am adaugat anterior si pentru care am platit taxa de redirectare (mapare in alte versiuni de wordpres). Dintre cele doua domenii se alege cel care dorim sa fie „primary”- principalul, se bifeaza si apoi se selecteaza „Set primary domain”. Am stabilit astfel ca domeniul nou este cel principal si de acum adresa vechiului blog va fi redirectionata catre noua adresa.

5. Este bine ca DNSurile noului domeniu sa revina la valorile pe care le avea la inceputul redirectarii.

Categorii:Articole SEO
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: