Prima pagină > Uncategorized > Zaharul produce riduri!

Zaharul produce riduri!


Studiile arată că zahărul îmbătrâneşte, nu doar îngraşă. Zahărul distruge fibrele de colagen şi elastina, responsabile pentru o piele fermă şi proaspătă. Atunci când consumăm alimente bogate în zahăr (prăjituri, ciocolată, sucuri, fructe dulci etc.), moleculele de zahăr din sânge se lipesc de fibrele de proteine sănătoase (colagen, elastină), modificându-le forma şi proprietăţile.
Duşmanii pielii sunt:
– carnea roşie
– zahărul şi dulciurile, inclusiv fructele dulci
– toate produsele prăjite în ulei
– cafeaua care are drept rezultat creşterea nivelului de insulină ce “blochează” grăsimea în corp.
– painea alba
– pastele
– cartofii
Alimentele prietene pentru o piele strălucitoare sunt:

– peştele gras (somon, macrou, sardine, ton)
– fructele de mare care conţin acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6 cu efect antiinflamator
– legumele proaspete fără amidon
– produsele lactate degresate, în special, iaurtul natural cu bifidus, care aduce 40% din nevoia zilnică de calciu.
– citricele
– fructele şi seminţele oleaginoase şi uleiurile extrase din ele (măsline, nuci, alune, migdale, avocado, floarea-soarelui, dovleac). Produsele bogate în acid linoleic ajută la fermitatea şi catifelarea pielii.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: